top of page
Kindertandheelkunde

Mondzorg met aandacht voor uw wensen

Kindertandarts Vlaardingen

Wij vinden het belangrijk dat kinderen een fijne ervaring hebben vanaf het eerste tandarts bezoek. Daarom adviseren wij u uw kind mee te nemen naar uw eigen controle afspraak. Zo went uw kind langzaam aan de praktijk. Vanaf 3 á 4-jarige leeftijd krijgt uw kind een eigen controle afspraak. 

Bekijk ook deze 10 tips voor een gezonde kindermond.
 

Controle


De tandarts zal op een speelse wijze de tanden en kiezen tellen. Het poetsgedrag, tandbederf, de kaakgroei en wisseling zijn zaken waar verder naar wordt gekeken.
 

Doorbraakleeftijden
Melkgebit tussen de 6 en 30 maanden

Blijvend gebit tussen 6 en 13 jaar, de verstandskiezen tussen 18 en 21 jaar
Bovengenoemde doorbraakleeftijden zijn gemiddeld, uw kind kan hier zonder problemen van afwijken.

 


Fluoride


Het basisadvies fluoride van het ivorenkruis luidt als volgt:

  • 0-1jaar vanaf het doorbreken van de eerste tand: 1x/dag poetsen met fluoridepeutertandpasta

  • 2,3 en 4jaar: 2x/dag poetsen met fluoridepeutertandpasta

  • 5jaar en ouder: 2x/dag poetsen met fluoride tandpasta (junior, kinder of volwassenen)

In sommige gevallen is uw kind gebaat bij extra fluoridering van de blijvende kiezen, de tandarts zal u hierover verder informeren.

Napoetsen


Wij adviseren het gebit van uw kind tot 10 jarige leeftijd minimaal 1x/dag 2 minuten na te poetsen. Kinderen zijn vanwege de ontwikkeling van de motoriek tot deze leeftijd veelal niet in staat het gebit goed te reinigen. Klik hier voor poetstips.

Sealing


Een sealing is een kunststof laklaag welke in diepe putjes en groeven in de blijvende kiezen wordt aangebracht. Van deze diepe putjes en groeven is bekend dat ze met de tandenborstel slecht te reinigen zijn, hierin ontstaan dan ook vaak gaatjes. De sealing bedekt de groeve waardoor dit probleem is verholpen.

Vulling


Mocht het voorkomen dat er bij uw kind een vulling gemaakt moet worden, dan zal de tandarts dit met u bespreken. Ook zal geprobeerd worden de eventuele oorzaak te achterhalen. Zelf kunt u uw kind het beste voorbereiden op de behandeling door te vertellen dat de tandarts elk stapje zal uitleggen. Probeer over de behandeling zelf niets te vertellen, zodat uw kind geen onjuiste verwachtingen krijgt.

Beugel


Mocht uw kind een orthodontische behandeling nodig hebben, dan zal de tandarts in overleg met u een verwijzing verstrekken. Met deze verwijzing maakt u een afspraak bij de orthodontist.

Ma     08.00  -  16.45u
Di       08.00  -  16.45u
Woe  08.00  -  16.45u
Do     07.30   -   19.30u
Vrij     08.00  -  16.45u
Tandheelkundig Centrum Hildenberg
Willem Lodewijklaan 60
3136 BT Vlaardingen
 

010-4744744
info@tcHildenberg.nl

Spoedgevallen buiten openingstijden:

020-3034500

bottom of page