top of page

Mondzorg met aandacht voor uw wensen

Implantaat 

Implantaat Vlaardingen

In onze praktijk is er een mogelijkheid om tanden te vervangen met implantaten. Tandarts Hildenberg is hierin gespecialiseerd.
 

Implantaten zijn kunstwortels die in de kaak geplaatst kunnen worden ter vervanging van één of meerdere verloren tanden/kiezen. Op het implantaat kunnen verschillende structuren worden gemaakt. Denk hierbij aan een kroon/ brug of klikgebit.

Het materiaal waarvan implantaten zijn gemaakt is veelal titanium, dit is een materiaal waar het kaakbot in 97% van de gevallen probleemloos tegen aan groeit. Hierdoor komt een implantaat stevig vast te zitten. Aan het einde van de behandeling kan het implantaat belast worden zoals een normale tand.

Als de kaak te smal of niet hoog genoeg is voor het plaatsen van een implantaat kan met een bot herstel operatie in veel gevallen een situatie worden gecreëerd om een implantaat te kunnen plaatsen.

De kosten voor een implantaat met kroon liggen tussen de €1700 en €2200.
Als u geen patiënt bent in onze praktijk heeft u een verwijzing van uw eigen tandarts nodig om implantaten bij ons te laten plaatsen.
Op deze website leest u meer informatie over de behandeling.

Consultatie
Tijdens het begin onderzoek zullen een aantal zaken in kaart worden gebracht.

  • Mondhygiëne

  • Algehele gezondheidssituatie

  • Uw specifieke wens 

  • Hoeveelheid en kwaliteit van het kaakbot
     

Plaatsen implantaten

Tijdens de behandeling zullen onder plaatselijke verdoving de implantaten worden geplaatst, de behandeling duurt 15 tot 60minuten. Na de behandeling kan zwelling en napijn ontstaan welke vergelijkbaar is met de nabezwaren na het trekken van een tand of kies. Meestal wordt paracetamol als pijnstiller geadviseerd.

 

Ingroei periode
Tijdens deze periode zal het kaakbot tegen de implantaten aan vastgroeien, waardoor een sterk geheel ontstaat. Deze periode duurt 2 tot 6 maanden. Tijdens deze periode wordt de genezing nauwgezet gevolgd.

 

Maken van de nieuwe tanden

Er volgen een aantal afspraken waarin de vorm en kleur van de te maken tand(en) zal worden bepaald. In sommige gevallen zal een ander dopje op de implantaten worden geplaatst.

Nazorg
Voor behoud op lange termijn is het van belang dat het implantaat regelmatig wordt gecontroleerd door een tandarts en gereinigd door de. Daarnaast is een goede mondhygiëne van essentieel belang.

Behandeling
Animatie video's

 Kroon op een implantaat

 Brug op twee implantaten

Volledig vaste voorziening op implantaten

Ma     08.00  -  16.45u
Di       08.00  -  16.45u
Woe  08.00  -  16.45u
Do     07.30   -   19.30u
Vrij     08.00  -  16.45u
Tandheelkundig Centrum Hildenberg
Willem Lodewijklaan 60
3136 BT Vlaardingen
 

010-4744744
info@tcHildenberg.nl

Spoedgevallen buiten openingstijden:

020-3034500

bottom of page