top of page

Mondzorg met aandacht voor uw wensen

Algemene tandheelkunde

Periodieke Controle

Periodieke Controle

Om uw gebit gezond te houden zien wij u graag regelmatig voor een periodieke controle.
Tijdens deze afspraak zullen uw gebit, tandvlees en slijmvliezen op een aantal punten gecontroleerd worden. Daarnaast wordt het gebit gereinigd en zullen er periodiek röntgenfoto's worden gemaakt. Dit laatste om de gebieden in en tussen de kiezen én het kaakbot goed te kunnen beoordelen.

Bij gebitsafwijkingen zal een vervolgafspraak worden ingepland.


Als er veranderingen in de gezondheidssituatie zijn opgetreden horen wij dit graag tijdens de controle.

Vulling

Vulling

Tandbederf of cariës wordt veroorzaakt door bacteriën welke holtes in tanden kunnen maken. Deze bacteriën zijn goed te verwijderen door de tandarts, de gereinigde tand wordt vervolgens weer in zijn oorspronkelijke vorm hersteld.

De tandarts adviseert vooraf of de vulling mét of zonder verdoving kan worden uitgevoerd.
Tijdens de controles wordt het gebit altijd gecontroleerd op de aanwezigheid van tandbederf. Mocht u desondanks het idee hebben een gaatje te voelen neem dan contact op met de praktijk.

Sealen

Sealen

Tijdens het sealen wordt een laklaagje gebruikt om diepe groeven in kiezen op te vullen. Dit doen wij om te voorkomen dat zich hier bacteriën in kunnen nestelen, welke tandbederf kunnen veroorzaken. Sealings gaan vele jaren mee geven zo een lange bescherming.

Kroon en Brugwerk

Kroon en Brugwerk

Als een tand of kies met normaal vulmateriaal niet meer is te herstellen vormt kroon- en brugwerk vaak een goed alternatief. Eerst wordt een gedeelte van de tand/kies afgeslepen, vervolgens wordt van de overgebleven stomp een afdruk gemaakt. Zodat hierop een kroon kan worden gemaakt.
Als er één of meerdere tanden/kiezen ontbreken kan er een brug worden gemaakt. Een brug bestaat uit pijlers en zwevende kronen. Het geheel wordt dusdanig vormgegeven zodat functie en esthetiek worden hersteld.

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

Tijdens een wortelkanaalbehandeling wordt de zenuw uit de wortel verwijderd, en het wortelkanaal gereinigd met spoelvloeistof.
Meestal is een wortelkanaalbehandeling pijnloos uit te voeren. In enkele gevallen kan het voorkomen dat de behandeling ondanks de verdoving gevoelig is. De tandarts zal in het wortelkanaal extra verdoving toedienen.
Napijn na een wortelkanaalbehandeling kan helaas voorkomen. Hiertegen kunt u het beste paracetamol of ibuprofen innemen. Indien de napijn langer dan vijf dagen aanwezig blijft, in hevigheid toeneemt, gepaard gaat met een toenemende zwelling of koorts neemt u contact op met de praktijk.

Trekken van een kies

Trekken van een kies

In het geval van een gebitsextractie zal  het inwerken van de verdoving, de tand of kies worden getrokken. Afhankelijk van de situatie zal de tandarts geen of een oplosbare hechting plaatsen. 
Als u bloedverdunners slikt zal de tandarts in overleg met uw specialist een aantal voorzorgsmaatregelen treffen.
U dient rekening te houden met 5 tot 14 dagen napijn en zwelling. Door direct na de extractie te koelen, met een coldpack tegen de wang, versnelt u het genezingsproces.  

Als de napijn in hevigheid toeneemt, gepaard gaat met een toenemende zwelling of koorts neemt u contact op met de praktijk.
 

Ook lastig te verwijderen en/of afgebroken kiezen kunnen wij in de praktijk trekken.

Ma     08.00  -  16.45u
Di       08.00  -  16.45u
Woe  08.00  -  16.45u
Do     07.30   -   19.30u
Vrij     08.00  -  16.45u
Tandheelkundig Centrum Hildenberg
Willem Lodewijklaan 60
3136 BT Vlaardingen
 

010-4744744
info@tcHildenberg.nl

Spoedgevallen buiten openingstijden:

020-3034500

bottom of page